Life&Business coach | Egészségmentor | Yogi | Személyre szabott táplálkozási tanácsadás | Coaching

Kiss Vivien - Coach

Kiss Vivien - Coach

9 kg fogyás tisztán zsírból, éhezés nélkül mindössze 4 hónap alatt, 55 évesen!

2019. április 18. - KissVivien
Ahogy Enikő fogalmazott 40 év kilókkal való küzdelmének sikerült véget vetnünk az elmúlt hónapokban.
 
Enikő ugyanis rengeteg fogyókúrát, diétás programot kipróbált már mielőtt tavaly novemberben eljött hozzám táplálkozási tanácsadásra. Elsődleges célja éppen az volt, hogy végre búcsút intsen a plusz kilóknak koplalás és szenvedés nélkül, úgy, hogy közben az energiaszintje se csökkenjen.
sikersztori_eniko.jpg
 
A hosszú évek próbálkozásai után olyan programot keresett, ami nem csak egy néhány hetes fogyókúra, hanem hosszú távon is tartható, valódi életmódváltás.
 

Ahhoz, hogy valaki tényleg eredményes és közben tartható étrendet kapjon a legfontosabb, hogy ezt 100%-ban személyre szabjuk.

 
Ennek érdekében a tanácsadás során egy részletes anamnézist követően feltérképeztük
Enikő táplálkozási és hormontípusát, továbbá figyelembe vettük egyéni érzékenységeit.
 
Megtudtuk, hogy paraszimpatikus fehérje típus, agyalapi hormontípussal.
 
De mit is jelent ez?
 
A szervezetünkben a vegetatív idegrendszerünk felel azokért a funkciókért, melyeket nem tudatosan irányítunk, mint például az emésztés – nem gondolkodunk rajta mégis működik. Ennek a vegetatív vagy másnéven autonóm idegrendszerünknek pedig két oldala van:
 
- a szimpatikus, aktív oldal, ami a gyorsító, lebontó folyamatainkért felel
- és a paraszimpatikus, passzív oldal, ami a raktározó, nyugalmi funkcióinkat irányítja
 
Ami nagyon fontos a szervezetünk számára, mind az egészség, a magas energiaszint és az ideális forma szempontjából az az, hogy kiegyensúlyozzuk a két oldal működését. És míg a szimpatikus oldalt a fehérjében és zsírban gazdag táplálkozás, addig a paraszimpatikus oldalt a szénhidrátban gazdag táplálkozás erősíti.
 
Mivel megtudtuk, hogy Enikőnek a paraszimpatikus oldala erősebb és a szimpatikus a gyengébb, ahhoz, hogy a szervezetében egyensúlyt hozzunk létre, egy fehérjében és zsírban gazdag táplálkozást javasoltam számára.
Kiegészítve kisebb arányban, jó minőségű szénhidrátokkal is természetesen, hiszen szénhidrátokra a szervezetünknek bármelyik típusba is tartozzunk szüksége van, ezeket sosem csökkentjük le teljesen.
 
Mindemellé vettük figyelembe a fent említett hormontípusát és egyéni érzékenységeit.
 

Ahhoz pedig, hogy Enikő tényleg eredményes lehessen 5 lépésben állítottuk be a táplálkozását.

 
Első lépésként megbeszéltük mik azok az élelmiszerek, melyek jótékonyak, semlegesek, ritkán fogyasztandók vagy esetleg kerülendők számára.
 
Második lépésként megbeszéltük a pontos fehérje, zsír és szénhidrát arányokat, továbbá megmutattam, hogy tudja ezeket ő is kiszámolni és úgy összerakni az ételeket a tányérján, hogy mindez stimmeljen.
 
Harmadik lépésként beállítottuk az étkezéseinek ritmusát, hogy hányszor, milyen időközönként étkezzen, figyelembe véve a mindennapjait, munkáját, elfoglaltságait.
 
Negyedik lépésként megbeszéltük a napi kcal bevitelt és azt, hogy ezt hogyan érdemes elosztania a különböző étkezésekre.
 
Ötödik lépésként pedig kitértünk arra is, az étrenden felül milyen étrendkiegészítők segíthetnek szervezetének és céljai elérésében.

Mi történt ezután?

 
Enikő komolyan vette az ajánlásokat és nagyon elszántan vágott bele a programba, majd az elmúlt hónapok során kitartóan tartotta is, aminek meg lett az eredménye!
 
4 hónap elteltével a kontroll mérés során boldogan mesélte el, hogy jobb a közérzete, energikusabb, mint korábban, javult alvásának minősége és megszűnt a folytonos édesség utáni vágyakozása is, miközben ruhamérete csökkent.
 
A pozitív tapasztalatait számokkal is alátámasztottuk és megállapítottuk, hogy sejtszintű vitalitása 45%-os gyenge energia ellátottság tartományáról a 80%-os kiváló tartományba emelkedett!
 
Testösszetétele szintén rengeteget javult, 9kg-ot fogyott tisztán zsírból, úgy, hogy közben egyáltalán nem veszített izomtömegéből, annak ellenére sem, hogy
porckorongsérve miatt jelenleg csak gyógytornát folytathat.
 
Enikő az élő példa arra, hogy sosem késő változtatni és a megfelelő programmal, hozzáállással és kitartással elképesztő változásokra vagyunk képesek rövid idő alatt is!
 

Hálás vagyok, hogy megismerhettelek és az egészségmentorod lehetek! Szívből gratulálok és kívánok sok sikert a továbbiakban is! 

Kiss Vivien
Life & Business & Health Coach
Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

    

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvivien.blog.hu/api/trackback/id/tr8814773948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása