Life&Business coach | Egészségmentor | Yogi | Személyre szabott táplálkozási tanácsadás | Coaching

Kiss Vivien - Coach

Kiss Vivien - Coach

Utolsó kommentek:

KissVivien 2019.05.04. 20:43:03

@midnight coder: Azt gondolom az egészség területén a megelőzés jobb opció, mint a "megjavítás". Ha pedig valakinél, valamit "javítani" kell az nem feltétlenül a táplálkozási/életmód tanácsadó dolga. Kérdés mit értünk javítás alatt.
Én nem szeretnék senkinek kéretlen tanácsokat osztogatni. Elmondom, mi az, amin én átmentem, ami nekem segített és azok alapján, amiket tanultam (nem csak magamtól okoskodtam ki) igyekszem másoknak is segítséget nyújtani az ennek megfelelő határokkal. Nem fogok táplálkozási zavarokat "gyógyítani" és beteg embereket megműteni mert ez nem az én hatásköröm. Ahogy az autószerelő sem épít rakétát.
Ugyanakkor ha Józsi bácsi harmadszorra viszi az autót szerelőhöz váltóproblémával és elmondja, hogy szerinte, ami az egyes, kettes, hármas, négyes, ötödik után jön az a rakéta, akkor szerintem nem árt ha az autószerelő közli vele, hogy az bizony nem rakéta üzemmód, hogy ne fusson bele negyedszerre is ugyanabba a hibába. Kisarkított idétlen példa de remélem a lényeg átmegy.
Tisztelettel:
Kiss Vivien

Bejegyzés: Mikor a „bűnözés” a táplálkozási szótárad részévé válik – őszintén az étkezéshez való hozzáállásról

midnight coder 2019.05.04. 20:33:08

Az autószerelőnek is az a dolga hogy megcsinálja az autót ha elromlott, és nem az hogy bölcs tanácsokat osztogasson, hogy hogyan kellene vezetni úgy, hogy kevésbé kopjon az alkatrész. Persze az is igaz, hogy az autószerelő azért kb. tudja mi zajlik a motorban és meg is tudja javítani azt ha kell. Ez az, ami sajna ma a kuruzslókra sem igazán mondható el, nem beszélve a sok idióta önjelölt életmódtanácsadóról.

Bejegyzés: Mikor a „bűnözés” a táplálkozási szótárad részévé válik – őszintén az étkezéshez való hozzáállásról

élhetetlen 2019.02.14. 16:17:41

Azt hiszem, nem az a kérdés, hogy mit főzünk karácsonyra, hanem, hogy hogyan. Nem akarok senkit befolyásolni, csak írom a magamét. Napokig címlapon volt egy töltött káposzta recept, amiben 1 kg káposzta és három kg hús szerepelt. Nekem durva. Az igaz, hogy nem töltött káposztát főzök, hanem gombócos káposztát, de ez azért van, mert olyan helyen születtem, ahol ez ment. Másfél kiló savanyú káposzta, fél kiló darált hús, fél marék rizs, egy tojás, egy közepes hagyma. A hagymát megdinsztelem, rá a paprika, kis víz, a káposzta fele. A gombócok a darált húsból, maradék káposztával befedve, felöntöm, hogy ellepje a víz. A füstölt íz egy szalonna bőrke csík. Aztán esetleg egy kanál lisztből egy vékony rántás, csak az ízéért, de általában ez sem. Ez kilenc, tíz adag kaja. Aki ennél fogyókúrásabbat főz, az festi magát. És nem rossz! Hagyományos konyhát vivő ismerős család, a feleség kétszer, a férj háromszor szedett, de nem pusztulsz meg tőle. Egyetlen dolog, tényleg jó káposzta kell hozzá.
A másik. Sült halhoz, rántott halhoz tartár. Nem igazán kell a majonéz. Tejföl, só, bors, mustár, cukor, az íz ugyanaz, csak nincs benne a tojás, és a rengeteg olaj. És ugyanúgy tovább ízesíthető, mint a tartár. Na, boldog karácsonyt!

Bejegyzés: Egyensúly a táplálkozásban az ünnepek alatt
süti beállítások módosítása