Life&Business coach | Egészségmentor | Yogi | Személyre szabott táplálkozási tanácsadás | Coaching

Kiss Vivien - Coach

Kiss Vivien - Coach

Hogyan térj vissza egészségtudatos szokásaidhoz?

2019. szeptember 05. - KissVivien

A szeptember sokak számára az újra tervezés, újrakezdés időszaka a nyári fesztivál és nyaralás szezon után.   

Új célokat tűzünk ki vagy régieket frissítünk fel, neki ugrunk ismét nagy lendülettel a tervezésnek, jó esetben pedig a megvalósításnak is.

Ilyenkor megint előtérbe kerül az életmódváltás, szeretnénk a nyári lazulásból ismét összekapni magunkat, megreformálni a táplálkozásunkat, visszatérni vagy elkezdeni a rendszeres edzéseket stb.

egeszsegtudatosszeptember.jpg

 

Ez egy normális folyamat és azt gondolom nincs is azzal probléma, hogy nyáron lazábbra engedjük a gyeplőt. Gyakran megesik viszont, hogy a régi jó szokásainkat a nyaralások és forgatagok között szinte automatán teljesen felülírják a korábbi rossz minták és újból rutinszerűen kezdünk a finomított pékáruk, csokik és egyéb nyalánkságok felé nyúlni.

Ennek következtében előfordulhat, hogy még szeptember közepén is csak kóválygunk mondogatjuk két lekváros bukta közt, hogy holnaptól jobban odafigyelünk, nekiállunk az életmódváltásnak.

Aztán ahogy a januári fogadalmak nagy százaléka, úgy a szeptemberi újrakezdések is eltűnnek a süllyesztőben.

A mai cikkemben, így szeptember elején néhány tanáccsal szeretnék segíteni nektek abban, hogyan térjetek vissza az egészségtudatos szokásaitokhoz vagy vágjatok bele újonnan az életmódváltásba.

 

1. Tűzz ki célokat!

Mi a célod az egésszel? Fogyni szeretnél? Formásodni? Egészségesebbé válni? Megszüntetni a fennálló panaszaid? Több energiát? Fittebb, energikusabb szeretnél lenni a hétköznapokban?
Fogalmazd meg, ha teheted írd is le! Minden könnyebb, hogyha látod magad előtt azt, amiért csinálod az egészet. A fő célod mellett pedig tűzz ki apróbbakat is.

Ha a fogyás a célod, akkor a célsúly és a jelenlegi között, legyenek kisebb állomások, amiket időről időre szeretnél elérni, de az összes többi témával kapcsolatban is érdemes kisebb célokat is kitűzni.

2. Haladj lépésenként!

Akár kezdő akár újrakezdő vagy az életmódváltásban, azt javaslom ne várd el magadtól, hogy szeptember 1-jén mindent tökéletesen fogsz tudni csinálni. Hirtelen minden glutén-, tej-, és cukormentes lesz megint a konyhádban, az étkezéseid a számodra megfelelő arányokban állnak össze a tányérodon, mindemellett még az időzítés és mennyiség tekintetében is tökéletes lesz minden. Valószínűleg nem lesz. De ezzel az ég egy világon semmi baj nincs. Minden pozitív változtatást könyvelj el sikernek és inkább haladj lépésenként, de stabilan, mint, hogy a „mindent vagy semmit” elvet követve el se kezd! 

3. Kérj segítséget!

Ha nem tudod, hogyan indulj el számtalan helyről kaphatsz információt és segítséget. Egy jó személyi edző, táplálkozási szakember vagy ha egy másik oldalról szeretnéd magad támogatni akár egy coach is sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen az életmódváltásod.

4. Keress támogató közeget!

Legyen ez egy barátnő, aki eljár veled edzeni és együtt fedezitek fel az új alapanyagokat, ízeket, recepteket. De lehet ez a párod, családod vagy akár egy olyan facebook csoport is, mint például a BodyWakes Egészségtudatosok Klubja, ahol nyugodtan felteheted kérdéseid a közösségnek és beszámolhatsz az eredményeidről is. Lényeg, hogy tudd nem vagy egyedül és sokan támogatnak! 

5. Kezdd el!

Imádok tervezni, célokat kitűzni, füzeteket megtölteni ezekkel, de minden hiába, ha a megvalósítás elmarad. Szinte minden témakörben igaz, hogy egyszerűen csak valahol el kell kezdeni, onnantól pedig minden alakul és tökéletesedik majd folyamatában. De elsőkörben elkell indulni, anélkül nem megy!

 

Úgyhogy hajrá! A szeptember rengeteg újdonságot és lehetőséget hordoz magában, használjátok ki ezt a csodás időszakot is! 

 

Szeretettel:

Kiss Vivien

Life & Health Coach

Egészségmentor

Funkcionális táplálkozási tanácsadó       

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvivien.blog.hu/api/trackback/id/tr8615042060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása