Life&Business coach | Egészségmentor | Yogi | Személyre szabott táplálkozási tanácsadás | Coaching

Kiss Vivien - Coach

Kiss Vivien - Coach

Egészség – a legjobb befektetés

2018. november 29. - KissVivien

egeszseg2.jpg„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.” – Arthur Schopenhauer

Olyan sok fórumon halljuk manapság, hogy első az egészség, ha egészséged nincs semmid sincs stb. Mégis kérdés, vajon magunkévá tudjuk-e tenni ezeket a gondolatokat, nem csak elméleti szinten? Tudjuk-e miért és hogyan érdemes befektetnünk az egészségünkbe?

Mit jelent egyáltalán az egészség és miért fontos alapköve az életünknek?

„Az Egészségügyi Világszervezet az egészséget a következőképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya”. A fogyatékosság nem zárja ki az egészséget.” - Wikipedia

Nem akarok általánosítani, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben akkor kezdenek el foglalkozni az egészség témakörével, mikor már elvesztették, vagy legalábbis problémákkal szembesülnek ezen a területen (tisztelet a kivételnek).

Miért?

Talán mert az egészség annyira magától értetődő és természetes, legtöbben ezzel születünk és azt feltételezzük meg is marad, anélkül, hogy energiát fektetnénk a fenntartásába. Pedig valójában, aminek nem szentelünk figyelmet az hanyatlani kezd. Így van ez az egészséggel is.

Tapossuk a mindennapokat, hajtjuk azt a bizonyos kereket, hagyjuk, hogy az élet sodorjon minket és gyakran épp azokkal a dolgokkal nem foglalkozunk, amelyek nélkül viszont a többivel sem tudnánk.

Gondolj csak bele, ha megbetegszel (és nem kell semmi drasztikusra gondolni, elég egy egyszerű nátha is), eltudod látni a napi feladataidat ugyanúgy, mint máskor? Ugyanazzal a lendülettel, hatékonysággal.

Nem hinném.

Amikor rés kerül az egészség pajzsára, felborul az egész életünk. Tehát tekinthetjük az egészséget egyfajta alapnak, melynek hiányában a ház összedől.

Ez az első lépés: elfogadni, hogy az egészség egy kiemelkedően fontos téma, amibe érdemes befektetni, ahhoz, hogy az életünk sokáig, zavartalanul virágozhasson.

A második lépés, hogy fogadjuk el azt is, hogy ez bizony energiabefektetéssel jár. A kisállataink elpusztulnak, ha nem etetjük őket, a virágaink elhervadnak, ha nem öntözzük őket, a vállalkozásaink pedig csődbe mennek, ha nem foglalkozunk velük. Ez az élet rendje, ahhoz, hogy valami működhessen tenni kell érte.

Harmadik lépésként pedig, ha mindezt megértettük és elfogadtuk tegyünk is érte.

Alkosd meg a gyakorlati lépéseket!

Keresd meg azokat a területeket: táplálkozás, testmozgás lelki egészséggel kapcsolatos munka, amiben fejlődnöd érdemes!

Gyűjtsd be a szükséges információkat, hogy mi az, amivel tényleg előre mozdítod az egészséget, pl.: ne kezdj meggondolatlanul szélsőséges diétákba vagy szakember segítsége nélkül hirtelen megterhelő edzésekbe!

Határozd el, hogy a megszerzett információk mentén új szokásokat alakítasz ki! Ehhez ma már rengeteg tréning és könyv is a segítségünkre lehet.

Aztán pedig kezdj bele a megvalósításba. Haladj lépésről lépésre, ne akarj rögtön mindent gyökerestől megváltoztatni. Vállalj apró lépéseket, tűzz ki apró célokat és haladj folyamatában…

….és az egészséged, azon keresztül pedig az egész életed virágozni fog! 

Szeretettel:
Kiss Vivien
Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvivien.blog.hu/api/trackback/id/tr6514403474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása