Life&Business coach | Egészségmentor | Yogi | Személyre szabott táplálkozási tanácsadás | Coaching

Kiss Vivien - Coach

Kiss Vivien - Coach

Új évi fogadalmad: életmódváltás?

2019. január 25. - KissVivien

Tippek, trükkök, hogyan kezdd el és hogyan ne add fel!

 

Mintha csak tegnap lett volna szilveszter éjjel és a másnapi újévi indulás, most pedig már szinte túl is vagyunk az első etapon, lassan véget ér a január…

Neked is újévi fogadalmad volt az életmódváltás, hogy idén belevágsz az edzésbe, megreformálod a táplálkozásod, vagy csak annyi, hogy 2019-ben jobban csinálod, mint eddig?

És belevágtál? Te is nagy lelkesedéssel vetted meg a kondibérleted és ruháztál be egy új étrendbe?

Ha esetleg még mindig, csak a „2019-ben megvalósítom” listádon szerepel az életmódváltás de konkrét lépéseket nem tettél, akkor van egy jó hírem: január végén sem késő elkezdeni!

eletmodvaltas2.jpg

Ahhoz viszont, hogy ne csak elkezdd, hanem tartós változást érj el, és a hirtelen fellángolásból tényleg egy életmód formálódjon a következő lépésekkel érdemes alapoznod:

  1. Érdemes megkérdezned magadtól miért is szeretnéd ezt?

    Fogyni szeretnél, egészségesebb lenni, jó példát mutatni a gyermekeidnek, esetleg mindezt egyszerre? Gondold át, mitől változik jobb irányba az életed, ha megváltoztatod az eddigi életmódod!

  2. Nézd meg mire van szükséged az induláshoz!

    Egy jó edzőre, egy jó étrendre, egy jó csapatra, támogató közegre? Gyűjts információt és keresd meg a számodra legjobbakat!

  3. Tervezz vele!

    Attól, hogy van egy étrended még nem fogod feltétlenül tartani és attól, hogy van egy bérleted edzésre még nem fogsz elmenni. Ezekre időt és energiát kell szentelni, máskülönben nem valósulnak meg. Tervezd be az edzéseid, ha szükséges állítsd előrébb a reggeli ébresztőd, hogy összetudd készíteni az ételeid. Ha elindulsz otthonról és azt gondolod, majd valahol találok valami ebédet, ami valahogyan belefér az étrendbe, majd eljutok edzésre ma vagy holnap. Akkor ezek a dolgok könnyedén elcsúsznak, szépen lassan pedig még ezek a halvány elhatározások is lemorzsolódnak és csak azt veszed észre, hogy megint valami gyors kaja volt az ebéd és már 2 hete nem jutottál el a terembe. Tervezés, tervezés, tervezés…

  4. Ne add fel!

    Attól, hogy egy-egy napot lazítasz, mellé eszel, nem mész el edzeni, még nem dől össze a világ. Nem egy-két elszúrt nap fog a célod útjába állni, hanem az, hogyha ezek után sem állsz vissza az eredeti kerékvágásba. Edd meg azt a szelet tortát a családi szülinapon, vagy menj el este moziba a pároddal az edzés helyett egyszer-egyszer. De attól másnap folytasd úgy, mint előtte. Ne hagyd, hogy a jó szokásaid elmaradjanak!
  1. Motiválódj folyamatosan újra! Gondolkozz kis lépésekben!

    Lásd a nagy célokat, de haladj lépésről lépésre. Ne hagyd, hogy elvegye a kedved, ha nem olyan ütemben fejlődsz és változol, mint szeretnéd! Légy picit jobb, mint tegnap és lassan, de biztosan elfogsz jutni a nagyobb célokig is!

Végezetül pedig, engedd el a tökéletességre való törekvésed!

Gyakran vannak képek a fejünkben, hogy kéne ennek az egész életmódváltásdinak kinéznie. Trendi turmixok, színes ételek, vagány edzős ruhák, aztán mikor belevágsz valahogy az egész nem is tűnik olyannak. A kaják rondák, a teremben sem érzed magad annak az instán feszítő vagány csajnak, sőt még az eredmények sem jönnek csak úgy hipp-hopp egyből. Ezek ne vegyék el a kedved! Mindenki elindul valahogy, valahonnan és bármennyire is tűnik sokszor úgy például a közösségi oldalakon, mégsem tökéletes senki!

Kezdd el és haladj a saját ütemedben! Ha a saját ütemed pedig az, hogy nem 5 kávét iszol meg egy nap, csak kettőt, akkor az, majd lehet abból még 0 is. De nem kell egyből mindennek flottul mennie!

Hogyha pedig már tudod, hogy szeretnéd és azt is, hogy miért szeretnéd az életmódváltást, ha már a gyakorlati lépésekre ugranál, várlak szeretettel egy személyre szabott táplálkozási tanácsadásra! 

Szeretettel:

Kiss Vivien

Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

+3670 369 7662
vivien.kiss@bodywakes.hu

ui: Ha hasznosnak tartottad írásom, köszönöm a like-okat és megosztást!

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvivien.blog.hu/api/trackback/id/tr5914588726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása