Life&Business coach | Egészségmentor | Yogi | Személyre szabott táplálkozási tanácsadás | Coaching

Kiss Vivien - Coach

Kiss Vivien - Coach

6 dolog, ami segít a jelenben lenned!

2019. június 11. - KissVivien

Légy a jelenben! Éld meg a pillanatot!

Annyiszor jönnek velünk szembe ezek a mondatok, hogy már-már közhelynek számítanak. Szinte fel sem figyelünk rájuk.

Pedig érdemes foglalkozni a témával. Már csak azért is, mert igazán boldogok tényleg akkor tudunk lenni, ha nem a múlton rágódunk vagy a jövőn aggódunk, hanem megéljük a jelen pillanatot.

6_dolog_ami_a_jelenbe_hoz.jpg

És itt nem csak a negatív dolgokról, félelmekről, aggodalomról, haragról van szó. Gyakran éppen a pozitív jövőkép, a holnap miatti izgatottság, ami például nem hagy aludni, visz el minket a jelenből. Gondolatok, tervek, célok, amik fantasztikusak, de nem agyalhatunk rajtuk a nap 24 órájában, bármennyire is izgalmasak. Fő itt is az egyensúly!

Ami pedig fontos, hogy a sok „majd” helyett kezdjünk el inkább a „most”-ban gondolkodni.

Ez mind szép és jó. De a kérdés az, hogy hogyan?

Manapság a rohanó világ, a határidők, naptárak, megbeszélések, különféle programok közepette nem is olyan egyszerű lenyugodni, megállni és jelen lenni egy-egy pillanatban.

Éppen ezért összeszedtem neked néhány olyan dolgot, ami képes szinte berántani a jelenbe!

 

1. Mozgás

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy arra az 1-2 órára a jelenben légy, hogy sportolsz, mozogsz. Jógázz, táncolj, sportolj. Arra a kis időre elfelejted a múltat, jövőt és megélheted bátran a mozgás örömét. Persze vannak kivételek, ha a konditeremben az xy gépen a telefonod nyomkodod és különböző dolgokon stresszelsz az nem ez a kategória. Válassz valami olyat, ami tényleg kikapcsol, feltölt és nem hagy más verziót az agyadnak, mint a fókuszálást egyetlen dologra.

 

2. Zene

Amikor megszólal a kedvenc zenéd a rádióban vagy elmész egy szuper koncertre valahogy megfeledkezel minden másról és arra a pár percre csak az számít, ami van. A ritmus, az ütem, a szöveg, a tánc. Csinálj időről időre egy mini válogatást a kedvenc zenéidből és hallgasd őket „terápiás” jelleggel.

 

3. Társaság

Mozdulj ki, légy a barátaiddal, családoddal. Csináljatok olyasmit közösen, amiben mindenki örömét leli és kapcsoljatok ki egy kis időre teljesen! Egy jó társaságban nem nehéz a „légy a jelenben” érzést összehozni.

 

4. Könyvek

Egy olyan könyv, ami tényleg leköt, amit alig bírsz letenni aztán pedig alig várod, hogy újból elővedd csodákra képes. Például arra, hogy amíg a kezedben tartod maximálisan a jelenben légy!

 

5. Hála

Sokat emlegetett téma, de elképesztő hatásokkal bír. Amikor hálát adsz és tényleg át is érzed azt (nem csak rutinból lefirkantasz egy listát reggelente a füzetedbe) akkor maximálisan megéled a pillanatot és képessé válsz a hála érzésén kívül mindent elengedni.

 

6. Meditáció

Megint csak egy szinten mindenre felírható dolog. Nem arra gondolok itt, mikor leülsz törökülésbe fél órára és csukott szemmel, egyenletes légzéssel azon gondolkodsz, mi legyen a reggeli, minden kész van-e a mai meetingre és melyik program mikor lesz a gyereknek a suliban.
Amikor már igazán eltudod engedni a gondolataid, befelé figyelni és meditálni, akkor ott nincs helye a jelenen kívül másnak. Ez idő és gyakorlás. Nem megy elsőre. Ha még csak most barátkozol a gondolattal, akkor érdemes elsőként vezetett meditációkkal kezdeni. A szöveg és a folyamat itt nem hagyja, hogy elkalandozz. Később pedig jöhet a hardcore csak te magad verzió is.

 

Apró pici dolgokat ezek, mégis sokat tudnak dobni a mindennapjainkon! Használd te is ezeket a trükköket és légy egyre többet a most-ban!     

Szeretettel:

Kiss Vivien
Life & Business & Health Coach
Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvivien.blog.hu/api/trackback/id/tr5714889548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása