Life&Business coach | Egészségmentor | Yogi | Személyre szabott táplálkozási tanácsadás | Coaching

Kiss Vivien - Coach

Kiss Vivien - Coach

Mínusz 10kg; helyreállt laborértékek és több mint duplájára emelkedett sejtszintű vitalitás!

2019. szeptember 17. - KissVivien

Levi márciusban jött el hozzám táplálkozási tanácsadásra, azzal a céllal, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől, miközben energiaszintjét növeli, ezáltal pedig megteremtse a hosszan tartó, jó egészség alapjait.

litkeilevi.jpg

Ekkor arról számolt be, hogy különösebb egészségügyi kihívása ugyan nincs, de laborértékei közt jellemzően megjelenik egy-két csillag, ami az optimálistól való eltérést jelöli. Leginkább az évek óta magas gamma-GT zavarta, ami elsősorban a máj, az epeutak és a hasnyálmirigy működésének zavarát jelzi, és az utóbbi években sehogy sem sikerült az optimális tartományba vinnie.

Emellett elmondta, hogy bár 7-8 órát alszik, jó minőségben, napközben mégis hullámzó az energiaszintje, délutánra pedig elfárad és munkából hazaérve már sok mindenre nem jut energiája.

Mindennek fényében, egy részletes anamnézis után, feltérképeztem Levi vegetatív idegrendszeri és égetőrendszeri beállítottságát, ami alapján megtudtuk, hogy a paraszimpatikus fehérjetípusok táborát erősíti.

A vegetatív idegrendszerünk tulajdonképpen azokért a funkciókért felel a szervezetünkben, melyeket nem tudatosan irányítunk, és két oldala van:

  • a szimpatikus, aktív oldal, ami a gyorsító, lebontó folyamatainkért felel
  • és a paraszimpatikus, passzív oldal, ami a raktározó, nyugalmi funkcióinkat irányítja

A vegetatív vagy másnéven autonóm idegrendszer behálózza az egész szervezetünket és vannak olyan szervek, szervrendszerek, melyeket az egyik oldal, vannak, amelyeket pedig a másik irányít, ezért nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozzuk a két oldal működését.

Mivel megtudtuk, hogy Levinek a paraszimpatikus oldala erősebb és a szimpatikus a gyengébb, ahhoz, hogy a szervezetében egyensúlyt hozzunk létre, egy fehérjében és zsírban gazdag táplálkozást javasoltam számára.  

Emellett pedig figyelembe vettük hormontípusát és egyéni érzékenységeit is.

Kiiktattunk minden olyan élelmiszer, ami ezek alapján negatív hatással volt szervezetére.       
Megbeszéltük milyen arányban érdemes fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat fogyasztania.
Meghatároztuk hányszor és milyen időközönként érdemes étkeznie.
Továbbá azt is, hogy ezekben az időpontokban mennyit javasolt fogyasztania.
Mindezt pedig egy plusz lépésként kiegészítettük a számára ideális étrendkiegészítőkkel, amik az étrenden felül (és nem pedig helyette!) segíthetik szervezetének egyensúlya, ezáltal pedig a céljai elérésében. 

Levi következetesen tartotta a lépéseket, ennek pedig meg is lett az eredménye.

Már néhány hét után arról számolt be, hogy laborértékei hosszú idő óta először a normál tartományba kerültek, nyugodtabbnak, kipihentebbnek érzi magát és a fogyás is beindult.

A kontroll alkalmával pedig örömmel mesélte, hogy mostmár munka után nem csak hogy nem érzi a régi fáradtságot, de még arra is van energiája, hogy sportoljon délutánonként. Nem is csoda, hiszen a korábbi 30%-os vitalitása, mára 75%-ra emelkedett!

Mindezzel együtt nőtt az akaratereje, sokkal motiváltabbnak érzi magát az élet minden területén.

A hab a tortán pedig, hogy sikerült 10kg-tól is megszabadulnia, amellett pedig, hogy testzsírszázaléka csökkent, a szervek körül lerakódott zsigeri zsír értéke is megindult lefelé! Mindezt éhezés nélkül 2800 kcal bevitele mellett!      

Gratulálok Levi a fantasztikus eredményekhez! Csak így tovább! �

Kiss Vivien

Life & Health coach
Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kissvivien.blog.hu/api/trackback/id/tr3915113742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása